klik hier om af te drukken

TDI kopen?    Test 'm eerst met VAG-COM

Als je zelf, of als hulp voor iemand anders, een volgende TDI gaat kopen, dan is het verstandig die auto zo grondig mogelijk te testen. Naast natuurlijk een nauwkeurige check op deuken, staat van de lak, staat van de banden (check DOT-code), kilometerstand, onderhoudsstatus, garage-rekeningen, autopas en de onvermijdelijke proefrit, is het een goed idee die auto met behulp van VAG-COM te testen.

  Autoscan    Doe een Autoscan (save die op de harde schijf, lees dit) en gooi alle fouten weg die je daarin ziet, want die fouten zitten er al een tijdje in en zijn (deels) niet meer van toepassing. Ga een eind rijden (minstens een half uur onder allerlei wisselende omstandigheden) en doe opnieuw een Autoscan. De fouten die er nu uitkomen zijn wel van belang en daar kun je de verkoper mee 'lastig vallen'.
  Kilometerstand    Kijk in Applicaties bij EDC-15/16 Kilometerstand om te controleren of er niet met de teller is gesjoemeld.
  Lucht Massa Meter    Maak rijdend een log van de kanalen 03, 08 en 11. In kanaal 03 kun je zien of de LMM nog in goede conditie is.
  Turbodruk    Maak rijdend een log van de kanalen 03, 08 en 11. In kanaal 11 kun je zien of de turbodruk in goede conditie is. Is dat niet het geval dan is de auto waarschijnlijk getuned, of heeft de verkoper een serieus probleem.
  Inspuiting    Maak rijdend een log van de kanalen 03, 08 en 11. In kanaal 08 kun je zien of de inspuiting op normaal niveau is. Is dat niet het geval dan is de auto waarschijnlijk getuned, of zijn er serieuze problemen.
  Pomptiming  vp  Als de auto een verdelerpomp (vp) TDI is, check dan de pomptiming.
  Nokkenastiming  pd  Als de auto een pompverstuiver (pd) TDI is, check dan de nokkenastiming.
  Verstuivers    Check de werking van de verstuivers bij stationair toerental.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 17 november 2011.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken