Colofon

 Deze website   www.gerritspeek.nl   is eigendom van Gerrit Speek.

De site is in de 'lucht' sinds januari 2002. Het VCDS (VAG-COM) gedeelte is in januari 2005 toegevoegd.
Tot mijn grote verbazing werden die pagina's na verloop van tijd veel door anderen gelezen. Vanaf circa 2006 is een leuke, behoorlijk prettig uit de hand gelopen, hobby geworden met 5000-7000 hits per dag.
Gerrit Speek is (2002-) de enige inhoudelijke verantwoordelijke op deze site en de enige die aan deze site werkt. Nou ja werkt... het is uitsluitend hobby.
Sinds ca. 2007 is deze site in Nederland mede-leidinggevend op het gebied van OBD (OnBoard Diagnostics).
Ik had voor deze website kunnen kiezen voor een commerciëele opzet, gesponsord door kapitaalkrachtige marktspelers, misschien achter een 'betaalmuur', maar ik besloot een andere richting te nemen. Gratis en open voor iedereen ligt meer op mijn weg. Bovendien wil ik geheel onafhankelijk blijven.
De laatste toevoegingen en wijzigingen staan in  laatste nieuws.
Het archief van alle wijzingingen vindt u in het  archief.

 Waarom.

In eerste instantie heb ik deze website alleen voor mezelf gemaakt. De hoeveelheid grijze cellen in mijn bovenkamer bleek namelijk niet voldoende om al die informatie ( Auto, Motor, Navigatie, OBD ) te kunnen onthouden. Ik had een "externe harde schijf" nodig. Tot mijn verbazing bleken die pagina's veel gelezen te worden, al snel meer dan duizend hits per dag. Pas later begreep ik waarom, waarschijnlijk omdat deze gegevens tot nu toe niet in de Nederlandse taal beschikbaar waren en nu bovendien overzichtelijk zijn gerangschikt. De belangrijkste reden is dat ik het leuk vond om te maken en te onderhouden.
In het najaar van 2004 zocht ik op het internet informatie over mijn Golf-4 TDI en vond dat op de tdiclub.nl. Daar vond ik ook een draadje over het OBD pc-programma 'VAG-COM', dat wekte mijn interesse en dus kwam ik in contact met 'Meneer Eric'. Zijn kennis en kunde over dat programma is 'bovengemiddeld' en dankzij zijn niet aflatende hulp is deze site geworden tot wat het nu is: een prettig uit de hand gelopen hobby van ongekende omvang, met 5000-7000 hits per dag.

 Hoeveel tijd tijd spendeer ik aan deze website?

Die vraag hoor ik vaak. Ik houd het niet bij, ik kan dus alleen maar een schatting maken. Er zijn dagen dat ik er niks aan doe, er zijn dagen dat ik er 1-3 uur aan 'werk' en er zijn (nog steeds...) dagen dat ik er 4-6 uur aan besteed. De eerste jaren wat meer tijd, de laatste jaren wat minder (het wiel is nu wel uitgevonden, tis een kwestie van bijhouden en uitbreiden). Een ruwe schatting (gebaseerd op de laatste paar maanden in 2011) is 3-6 uur per week. De eerste jaren (2005-2007) was dat zeker 4-8 uur per week. Een schatting leert dan dat ik er tot 01-01-2012 zo'n 1800 uur aan heb gewerkt. Dat is 45 weken van 40 uur. Dat is 1 manjaar. Van 01-01-2012 t/m 01-07-2016 heb ik er (grove schatting) 4 uur per week aan gewerkt. T/m 01-07-2016 is dat dus totaal 45+30=75 werkweken = 1.5 manjaar. Dat zijn 75x40x60x10 = (lach niet) 1.8 miljoen toetsaanslagen. In januari 2018 heeft deze site 13.131 html pagina's en 8.103 jpg's en gif's.

 Het ontwerp en de layout

van deze website is uitsluitend en geheel de verantwoordelijkheid van Gerrit Speek. Bewust is gekozen voor zoveel mogelijk 'geen franje', 'geen plaatjes', 'geen banners'. Wel is gekozen voor 'recht voor zijn raap', 'zo weing mogelijk opmaak', 'geen voorgeschreven lettertype', 'zo veel mogelijk veilige kleuren (op elk scherm goed weer te geven)', 'kale tekst uitsluitend voor informatie voorziening'. Gerrit heeft een gruwelijke hekel aan webpagina's die eindeloos traag openen omdat er zoveel toeters en bellen worden geladen. Het primaire doel van deze site is informatie aanbieden.

 Taal- en spellingsfouten

Natuurlijk zijn er taal- en spellingsfouten aanwezig op deze website (niets menselijks is mij vreemd). Ik wordt daar graag op geattendeerd, dan kan ik dat verbeteren. Volgende lezers profiteren daar weer van.
Maar soms wijk ik bewust af van de correcte spelling vanwege de betere leesbaarheid (dat is subjectief, ik weet het). Dus staat er dan 'omgevings-temperatuur', terwijl in de juiste schrijfwijze geen koppelteken staat.

Op deze website is een teller aanwezig van Statcounter.   tellertest

Deze website wordt regelmatig gecontroleerd met een link-checker.
Intern zullen er dus geen (zeg nooit nooit...) dooie links voorkomen, maar externe links zijn soms net zwaluwen:  ze komen en gaan onaangekondigd.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 02 februari 2918.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken