klik hier om af te drukken

Pas op:

 1. VAG-COM is niet voor iedereen even gemakkelijk.

 2. De gegevens op deze site zijn niet afkomstig van het VAG concern, wel uit talloze andere bronnen. Volledig en foutloos kan dus niet worden gegarandeerd. Blijf kritisch nadenken.
 3. Raadpleeg eerst de 'Factory Repair Manual' van je auto (of een andere gedocumenteerde procedure) voor je met de Adaptation en Recode function gaat 'spelen'.

 4. Je moet heel goed weten waar je mee bezig bent, je kunt bij sommige modules heel eenvoudig veel en dure schade maken.

  1. kijk dus goed wat je aan het doen bent.
  2. schrijf de originele waarde op van alles wat je gaat veranderen, dan kun je nog terug.
  3. er is geen enkele geautomatiseerde manier in VAG-COM om je wijziging ongedaan te maken. Latere versies van VAG-COM slaan in de AutoScan de softcoding van alle Modules op.
  4. save niks voordat je zeker bent dat het goed zit.
 5. Welke kanaal wat betekent kan per auto en model verschillen.

 6. Lang niet alle modules en kanalen worden bij alle auto's gebruikt en dat kan per auto en model verschillen. Van Seat en Skoda is bekend dat zij soms/vaak minder modules hebben. Een prima test om uit te vinden welke modules er op je auto zitten is ingebakken in VAG-COM, het heet de Control Module Finder.

 7. De kanalen die wel worden gebruikt zijn lang niet allemaal gedocumenteerd.

 8. Kanaal 00 is een 'speciaal geval'. Als je een [Save] doet op kanaal 00 dan worden alle kanalen weer op default gezet (zoals ze af-fabriek waren). Dit werkt alleen in controllers die deze functie ondersteunen. Kijk in de 'Factory Repair Manual' om te ontdekken of deze procedure van toepassing is op elke controller in jouw auto.

 9. Een aantal voorbeelden op deze site zijn voor een Golf 4. Kijk op Ross-Tech voor andere VAG merken en modellen.

 1. Haal geen versies van verschillende leveranciers door elkaar.
 2. Voordat je wat dan ook doet met een auto:  save eerst een Autoscan.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15 mei 2015.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken