klik hier om af te drukken

[Hercoderen-07]   en   [Aanpassen-10]     ... en een veel gemaakte vergissing

Doe jezelf  (en Ross-Tech en rCs en Priemus en mij)  een plezier en lees het onderstaande even.   Het kan veel tijd, geld en ergernis voorkomen.
Als je [Hercoderen-07] en/of [Aanpassen-10] op een module toepast (ander onderdeel erin, toeters en bellen inschakelen / veranderen), dan vergeet vrijwel iedereen de originele (lange)codering op te schrijven / te saven. En geloof me (of niet) bij invullen van de juiste codes bij [Hercoderen-07] en [Aanpassen-10] worden regelmatig vergissingen begaan. En dan beginnen de 'gebakken peren' (= foutcodes en/of functieverlies), want je hebt de originele coding niet meer.
Veel e-mails en posts op forums gaan hierover: "wat moet ik nu doen?"

Chips!   Je hebt [Hercoderen-07] en/of [Aanpassen-10] toegepast, dat werkte niet en nu weet je de vorige codering niet meer.
VCDS versie 5.04 en eerder  dan had je een groot probleem, want die 'oude' codering was gewoon weg
VCDS versie 5.12 en later  vanaf versie 5.12 wordt de codering van alle modules opgeslagen in de Autoscan; als je verstandig genoeg was die te bewaren kon je 'm daar vinden
VCDS versie 9 en later  hier staan de coderingen van alle modules nog steeds in de Autoscan, maar er is nog een extra mogelijkheid:  zoek op je pc naar een file genaamd CodingLog.TXT (of iets dergelijks) in de Logs of Debug sub-folder (sub-map); daar staan alle originele coderingen in, én een verslag van alle veranderingen van het [Hercoderen-07] en [Aanpassen-10] van de desbetreffende modules

Dus,  voordat je wat dan ook (!) met een auto doet:   eerst een Autoscan maken en saven.   Better safe than sorry.
Waarschuwing: Een enkele keer bereikt me een horror bericht dat de (lange)codering van module(s) domweg verdwenen is, b.v. als de accu er even af is geweest.
Advies: Bewaar alle Autoscans van alle auto's.
Advies: Auto op contact dat vreet stroom. Je weet nooit hoe lang je bezig bent, dus hang er een acculader aan. Wel eentje die >10 Ampère kan laden.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 02 november 2015.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken