klik hier om af te drukken

[Aanpassen-10]     [Adaptation-10]

Doe jezelf (en Ross-Tech en Priemus en rCs en mij) een plezier en lees dit even.
Het kan veel tijd en ergernis voorkomen, omdat er vaak fouten / vergissingen worden gemaakt bij [Aanpassen-10].

Security Access Screen

Met de "Adaptation" functie kun je bepaalde waardes of settings wijzigen in de Regelmodules die dat kunnen. Zogenaamde "Label Files" geven uitleg bij bepaalde waardes en beschrijvingen bij Adaptation kanalen. Soms is een "help chart" voor "Adaptation Values" aanwezig in de Label Files. Deze help wordt als een ballon weergegeven.

Pas op:
1   Raadpleeg eerst de "Factory Repair Manual" van je auto (of een andere gedocumenteerde procedure) voor je met de Adaptation function gaat "spelen".
2   Je moet heel goed weten waar je mee bezig bent, anders kun je veel en dure schade maken.
3   Welke kanaal wat betekent kan per auto en model verschillen.
4   Lang niet alle kanalen worden gebruikt en dat kan per auto en model verschillen.
5   De kanalen die wel worden gebruikt zijn niet allemaal gedocumenteerd.
6   Kanaal 00 is een "speciaal geval". Als je een [Save] doet op kanaal 00 dan worden alle kanalen weer op default gezet (zoals ze af-fabriek waren). Dit werkt alleen in controllers die deze functie ondersteunen. Kijk in de "Factory Repair Manual" om te ontdekken of deze procedure van toepassing is op elke controller in jouw auto.
7   De gepresenteerde voorbeelden gelden voor een Golf 4.

Je kunt de [Up] en [Dn] knoppen naast het kanaal-nummer gebruiken om alle 99 kanalen te bekijken. Je kunt ook handmatig een kanaal-nummer invoeren en klik dan op [Read]. Als het desbetreffende kanaal bestaat dan zal het programma de "Stored Value" laten zien. Als een kanaal niet beschikbaar is dan zal de "Stored Value" "N/A" laten zien. Andere gegevens welke de controller al of niet verstuurt worden gedecodeerd en weergegeven in de vier velden bovenaan dit scherm.

Als je bij het kanaal van je keuze bent aangekomen, dan kun je de [Up] en [Dn] knoppen naast [New Value] gebruiken om stap voor stap de waarde te veranderen, je kunt ook handmatig direct een nieuwe waarde invoeren. Klik daarna op [Test]. De controller zal nu tijdelijk de nieuwe waarde gebruiken zodat je het resultaat kunt beoordelen. Als je tevreden bent met het resultaat van deze [New Value] kun je het permanent in het geheugen van de Controller opslaan door op [Save] te klikken.

Note:  Sommige 'Engine' en 'Immobilizer' controllers vereisen een 'Log-In' met een password voordat ze je toestaan [Test] of [Save] te doen op Adaptation waardes.

Note:  Als je een waarde [Test] maar niet [Saved], dan zal die waarde actief blijven totdat de Controller afgesloten wordt.

Klik op [Done, Go Back] om terug te gaan naar het "Open Controller Function Screen".

Label Files:

Security Access Screen

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2013.Bron: Ross-Tech

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken