Toepassingen  /  Applications

Transport Mode.
Bij auto's die CAN (Controller Area Network) gebruiken voor diagnose is er een speciale [Transport Mode]. Dat wordt door de fabriek gebruikt om auto's "in slaap" te brengen om de accu te sparen gedurende een langere periode van inactiviteit.

[Activate Transport Mode] om de auto in 'Transport Mode' te brengen. De meeste systemen worden dan uitgeschakeld.
[De-activate Transport Mode] om de schone slaapster weer wakker te maken.

Gateway Installation List.
Meestal alleen aanwezig in auto's welke een directe CAN connectie gebruiken voor diagnose, zoals de nieuwe A8 en de Golf 5. Deze zeer snelle functie heeft ongeveer drie seconden nodig om te ontdekken welke modules er op de auto aanwezig zijn en wat de status er van is. Elke module waar een fout in zit laat een 'Malfunction' zien. De modules op dit scherm zijn direct beschikbaar door te dubbel-klikken op de juiste regel.

Wis alle FTCs.
Bij auto's welke CAN gebruiken voor diagnose is het mogelijk met VAG-COM in dit scherm alle fouten te wissen, zonder alle modules apart te moeten benaderen.

EDC-15/16   Kilometerstand.
De EDC-15/16 Kilometerstand geeft een kilometerstand aan die onafhankelijk is van hetgeen er op het dashboard staat. EDC-15 vind je in oudere 1.9 diesels. EDC-16 in 2.0 diesels. Deze kilometerstand is dus prima bruikbaar om te controleren of er niet gesjoemeld is.
Let op 1: EDC is de afkorting van "Electronic DIESEL Control". Bij benzinemotoren is hier dus niks uit te lezen.
Let op 2: kilometerstand uitlezen werkt alleen bij EDC15 en EDC16.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 16 mei 2015.Bron: Ross-Tech

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken