klik hier om af te drukken

Downloads

Op deze pagina staan een aantal downloads die handig zijn om bij de hand te hebben als je met VAG-COM werkt.
Al deze downloads mogen gratis en legaal worden gecopiëerd, gebruikt en verspreid, mits niet commerciëel.

Het programma VCDS  (VAG-COM)
Oudere versies Oudere VAG-COM versies (311.2 en 409.1 en 409-nl) zijn niet meer beschikbaart (niet bij Ross-Tech, niet bij RandStadCarsolution, niet bij Priemus), omdat die niet (goed) werken op Windows XP, Vista en 7. Voor 'old-version-freaks' zijn op deze site versie 311 en 409 te vinden. Let op: stel me er geen vragen over.
Er is nu de shareware VCDS-Lite, zie hieronder.
VCDS-Lite is gratis (shareware) VCDS-Lite, de shareware versie, te downloaden bij Ross-Tech (dus Engelstalig). Werkt met third-party kabels. Gelijk aan de shareware versie van 409, maar werkt nu wel goed op Windows 95 t/m 7. Alleen Engelstalig beschikbaar.
Ross-Tech,  laatste stable versie
De laatste officiële release van VCDS (VAG-COM), te downloaden bij Ross-Tech (dus Engelstalig).Zonder kabel van Ross-Tech heb je hier niets aan.
Ross-Tech,  laatste beta versie
De laatste beta release VCDS (VAG-COM), te downloaden bij Ross-Tech (dus Engelstalig).Zonder kabel van Ross-Tech heb je hier niets aan.
Priemus,  laatste versie
De laatste (Nederlandstalige) versie van Priemus.Zonder kabel van Priemus heb je hier niets aan.
rCs,  laatste versie
De laatste (Nederlandstalige) versie van RandStadCarsolution.Zonder kabel van rCs heb je hier niets aan.

Handleiding
VAG-COM  311.2  uk Handleiding, Engelstalig, pdf format.
VAG-COM  409.0  uk Handleiding, Engelstalig, pdf format.
VAG-COM  607.0  uk Handleiding, Engelstalig, pdf format.
VAG-COM  704  uk Handleiding, Engelstalig, pdf format.
VAG-COM  805  uk Handleiding, Engelstalig, pdf format.
VAG-COM  10.6  uk Handleiding, Engelstalig, pdf format.
VCDS  du Handleiding, Duitstalig, online, html pdf.
VAG-COM  nl Handleiding, Nederlandstalig, Steco, pdf format.
VAG-COM  nl Handleiding, Nederlandstalig, Auto-Tech, pdf format.
VAG-COM  nl Een uitstekende, actuele, Nederlandstalige handleiding van VCDS (77 pagina's op papier) is te koop bij diagnoseapparatuur.nl.

Diversen
Drivers USB drivers voor de kabel van de tdiclub.nl of msmax.nl.
CSV converter Een log in VAG-COM wordt opgeslagen als 'csv' file (filenaam.csv) (csv = comma separated value). De CSV-converter maakt er een Excel-file van.
TDI Timing Checker De TDI Timing Checker controleert bij vp-motoren (verdelerpomp) of de pomptiming op tijd staat.
Lcode Recoding van modules is sinds het CAN-bus-systeem wat ingewikkelder geworden. Niels Ezerman heeft daarvoor een handig programmaatje gemaakt. Vanaf VAG-COM versie 607.0 is Lcode geintegreerd in VAG-COM.
Autoscan.txt Dit is de file die binnen VAG-COM nodig is om alle merken, modellen en platforms te herkennen. Per platform zijn alle mogelijke Modules aanwezig. Uit deze file kies je de auto bij de AutoScan. Download 'm er overschrijf de versie die op jouw pc staat.
Kpower Kpower meet het vermogen (pk en koppel) van een auto aan de hand van een log in VAG-COM (01-engine, meas.blocks-08, kanaal 5 en 6). De praktijk wijst uit dat de berekende waarden (Golf-4  ARL  JD-tuning) met enige reserve bekeken moeten worden, maar het is een hele aardige indicatie. N.B.: Duitstalig!
EasyDiag EasyDiag ist ein Freeware-Programm von Manfred Constapel, das im Rahmen der Auswertung von VAG-COM Log-/Protokolldateien Leistungs- und Drehmomentdiagramme sowie Beschleunigungsmessung und Luftmassenmesser- sowie Ladedruckanalysen bietet. Die Bedienung erklärt sich von selbst, aber eine Readme/Liesmich liegt bei. Februar 2007 Version 3.1.

Deze website
Deze website Ja, deze website is ook te downloaden voor gebruik offline. Maar als ik die zip-file hier kant-en-klaar neerzet wordt het je wel erg makkelijk gemaakt. Het staat ergens op deze site, ga maar zoeken, doe er maar wat moeite voor.
Als je 'm wel kunt vinden: gefeliciteerd.    Als je 'm niet kunt vinden: bestel 'm per wetransfer.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 03 mei 2021.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken