klik hier om af te drukken

[Foutcodes - 02]


Op dit scherm laat VAG-COM je de in het storingsgeheugen aanwezige DTC's zien ("Diagnostic Trouble Codes" of "Fault Codes"). VAG-COM toont de DTC nummmers en vertaalt ook elke DTC in begrijpelijke tekst. Het vijf-cijferige nummer is de standaard VAG foutcode welke kan worden opgezocht in het Werkplaats Handboek. De tekst is een beschrijving van het desbetreffende onderdeel en fout. De combinatie van letter en nummer tussen haakjes is de "DIN Component Identifier". Dit wordt gevolgd door een gedetaileerdere beschrijving van de fout. De tweede regel laat de "P-code" zien, oftewel de algemene OBD-II code (als die tenminste bestaat, er zijn duizenden VAG codes zonder overeenkomstige algemene OBD-II code).

Het fout-geheugen slaat alle permanente en sporadische foutmeldingen op. Als een foutmelding voorkomt en blijft bestaan voor tenminste twee seconden, dan wordt hij geclassificeerd als een permanente foutmelding (foutmelding buiten-temperatuur tenminste 60 seconden, koelvloeistoftemperatuur tenminste 30 minuten bij draaiende motor). Als een foutmelding niet nogmaals optreedt, dan wordt hij geregistreerd als intermittent. Als het kontakt wordt aangezet dan worden alle bestaande foutmeldingen automatisch opnieuw ingedeeld als 'sporadisch' en zullen alleen dan als 'permanent' genoteerd worden als ze opnieuw verschijnen na het testen.
Sporadische fouten welke na 30-40x rijden (verschilt per Regelmodule; kontakt aan gedurende min. 5 minuten en voertuigsnelheid minimaal 30 kmh) niet meer voorkomen, worden automatisch gewist (behalve het falen van een Control Module).

N.B.  Schrik dus niet meteen als in deze module fouten tevoorschijn komen, want de oorzaak kan al een tijd geleden zijn opgelost (er zijn wel eens tijdelijke ongemakken (niet lekker functionerende klep ofzo) die vanzelf weer verdwijnen, maar intussen wel een fout hebben achter gelaten.

Dus: als hier fouten tevoorschijn komen:   fouten wissen   eindje gaan rijden en het geheugen opnieuw uitlezen.

Een  lijst met foutcodes  is hier aanwezig.

Intermittent. Af en toe staat als laatste woord bij een foutcode vaak intermittent.

[Clear Codes - 05] wist de DTC's uit het geheugen van de desbetreffende Regelmodule. Let op, dit lost natuurlijk niet de oorzaak van de fout op! Let op: je kunt niet één fout wissen en andere laten staan (dat is geen beperking van VAG-COM, dat ligt aan de manier waarop de VAG protocollen werken).

[Freeze Frame] [Bevries gegevens] voegt gegevens toe bij de betreffende foutcode bij Control Modules welke het KWP-2000 protocol volgen. Let op: not alle Control Modules ondersteunen dit volledig, slecht enkele auto's kunnen overweg met Freeze Frame gegevens welke het VAG proprietary protocol volgen. Zichzelf verklarende berichten verschijnen i.p.v. gegevens als deze functie niet wordt ondersteund. Op het ogenblik (versie 607) worden kunnen alleen ECU's in het platform van de Golf 5 hiermee overweg.

Fault Code Screen

[Print Codes] print het "Fault Code Report". Als je PC niet is aangesloten op een printer als je op deze knop drukt, zet dan eerst in Windows de printer op "Work Off-Line"! Later, als je weer een printer hebt aangesloten, un-check "Work Off-Line" in het rappart wordt geprint.

[Copy Codes] kopieert de foutcodes naar het Windows Clipboard. Als je de Copy Codes knop hebt ingedrukt kun je de gegevens kopieren (Ctrl-v) naar het programma van jouw keuze, bv. MS Word of Notepad.

[Save Codes] bewaart de tekst-versie van het "Fault Code Report" in de VAG-COM/Logs directory van je pc.

[Done, Go Back] brengt je terugnaar het scherm van de Controller Information, waar je andere functies kunt kiezen.

Fault Code Screen
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 05 september 2005.Bron: Ross-Tech

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken