Intermittent

foutcode: 17588 P1180
nl Verwarmde lambdasonde 1, cilinderrij 1, pompstroom kortsluiting naar plus
du Lineare Lambda-Sonde, B1 S1, Pumpstrom Kurzschluß nach Plus
en Linear Sensor, B1 S1, Pump Current Short to B+
Extra info bij de foutcodes. Intermittent

Info.

'Intermittent' betekent dat de conditie welke de foutcode heeft veroorzaakt niet (meer) aanwezig is (of niet ontdekt kon worden) toen de scan werd gemaakt.

Letterlijke vertaling van intermittent is:  'met tussenpozend verschijnend'.

In de VAS testkasten bij de dealer noemen ze dat 'sporadisch'.

Wat moet je doen.
Oplossing:  foutcode(s) wissen, een paar dagen rijden en dan opnieuw foutcode(s) scannen om te zien of ie is teruggekomen.
En als je geen klachten (functieverlies) hebt, en het storingslampje brandt niet, en de foutcode komt niet terug, dan niet meer over nadenken.

Achtergronfinfo.
Het fout-geheugen slaat alle permanente en sporadische foutmeldingen op. Als een foutmelding voorkomt en blijft bestaan voor tenminste twee seconden, dan wordt hij geclassificeerd als een permanente foutmelding (foutmelding buiten-temperatuur tenminste 60 seconden, koelvloeistoftemperatuur tenminste 30 minuten bij draaiende motor). Als een foutmelding niet nogmaals optreedt, dan wordt hij geregistreerd als intermittent. Als het kontakt wordt aangezet dan worden alle bestaande foutmeldingen automatisch opnieuw ingedeeld als 'sporadisch' en zullen alleen dan als 'permanent' genoteerd worden als ze opnieuw verschijnen na het testen.
Sporadische fouten welke na 50x rijden (kontakt aan gedurende min. 5 minuten en voertuigsnelheid minimaal 30 kmh) niet meer voorkomen, worden automatisch gewist (behalve het falen van een Regelmodule).

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26 april 2015.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken