home  →  lijst met foutcodes klik hier om af te drukken

foutcode:  19577    P3121

  Deze foutcode is 'Manufacturer Specific' (voor elke autofabrikant een andere omschrijving en betekenis). De onderstaande omschrijving / verschijnselen / oorzaken / oplossingen zijn specifiek voor VAG-auto's.

nl Ventiel pompverstuiver cilinder 10 (N306)    fout geconstateerd in het elektrische circuit
du Ventil für Pumpedüse Zyl. 10 (N306)    elektrischer Fehler im Stromkreis
en Valve for Pump - Jet: Cylinder 10 (N306)    Electrical Malfunction

Extra info bij de foutcodes.

Let op: onderstaande gegevens zijn niet afkomstig van het VAG concern, wel uit talloze andere bronnen. Volledig en foutloos kan dus niet worden gegarandeerd. Blijf kritisch nadenken.

Mogelijke verschijnselen:
  • Onregelmatige loop
Mogelijke oorzaken:
  • Bedrading en/of aansluitingen defect
  • Ventiel pompverstuiver 10 (N306)
Mogelijke oplossingen:
  • Check de bedrading en maak alle verbindingen schoon (maar vaak is dit niet voldoende)
  • Commentaar van 'Jos':  "Ik heb bij auto's met dit probleem gewoon de kabelboom in de kop vervangen en het probleem was over. Wanneer je de draadboom probeert door te meten kom je geen onrechtmatigheden tegen, da's het idiote er van. Domweg vervangen is de enige remedie."
  • Vervang het ventiel pompverstuiver, maar niet eentje: vervang ze allemaal
Extra info:
  • Bron dieselslurper: de ECU controleert via een dip in het stroomverloop van de aansturing van het ventiel op het PD element het moment van inspuiten. Dat heet de BIP (Begin of Injection Period). Hiermee wordt de daadwerkelijke vervroeging bepaald en teruggekoppeld naar de ECU. Ook wordt de juiste mechanische werking van de verstuiver aan de hand van het stroomverloop constant gecontroleerd. De BIP is kleiner dan 0.0001 Ampère. Elk beetje toegevoegde weerstand in de bekabeling is dus funest en zeker als er variatie in die weerstand optreed. Ik denk niet dat het mogelijk is om met een huis tuin en keuken multimeter vast te stellen of deze draadboom werkelijk defect is waarschijnlijk is de overgangsweerstand bij je meetpennen al te veel. De conclusie, bij twijfel gewoon vervangen is dus nog niet eens zo gek. Hoewel het probleem zich dus ook best wel eens een keer verder richting ecu zich in de bedrading of stekkers kan bevinden
  • SvendeLaer vond hier nog meer info
  • Wees verstandig en lees dit draadje en dit draadje op het forum van de tdiclub.nl

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08 augustus 2009.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken