home  →  lijst met foutcodes klik hier om af te drukken

foutcode:  17072    P0688

  Deze foutcode is 'Generic OBD' (voor elke autofabrikant dezelfde omschrijving en betekenis). De onderstaande verschijnselen / oorzaken / oplossingen zijn specifiek voor VAG-auto's; voor andere automerken kunnen die in detail afwijken.

nl Hoofdrelais motorregeling (J271)    onderbreking
du Hauptrelais (J271)    Lastkreis Unterbrechung
en ECM Power Relay Load Circuit (J271)    Circuit Open

Extra info bij de foutcodes.

Let op: onderstaande gegevens zijn niet afkomstig van het VAG concern, wel uit talloze andere bronnen. Volledig en foutloos kan dus niet worden gegarandeerd. Blijf kritisch nadenken.

Mogelijke verschijnselen:
 • Accu leeg
 • De koelventilator voor de motor draait op volle snelheid terwijl het contact UIT staat en de motor KOUD is (goeie manier om de accu leeg te trekken...)
Mogelijke oorzaken:
 • Zekering(en) maken slecht contact of zijn defect
 • Bedrading tussen Regelmodule-01 ECU (J220) en Hoofdrelais motorregeling (J271)
 • Hoofdrelais Motorregeling (J271) defect (geeft voeding aan de bobines)
  • Terminal 87 defect of blijft hangen
Mogelijke oplossingen:
 • Check / vervang zekering(en)
  1. haal de zekering(en) er uit
  2. maak de uiteinden van de zekering(en) schoon (heel licht opschuren met fijn schuurpapier, daarna heel klein beetje contactspray er op)
  3. zekering(en) doormeten met een multimeter (de zekering(en) ziet er soms prima uit, maar schijn kan bedriegen)
  4. zekering(en) terugplaatsen / vervangen
  5. soms is aan de buitenkant van de zekeringkast niets zichtbaar, maar inwendig is zekeringkast defect
  6. is het gedeelte waar je de zekeringen indrukt geoxideerd of gesmolten?
 • Check / repareer bedrading en aansluitingen
 • Check (meetwaardeblokken) / vervang Hoofdrelais Motorregeling (J271)
 • Check / vervang Regelmodule-01 ECU (J220)
Extra info:
 • Bij een Seat Leon (1M, 2003, 1.8 20VT AUQ, ABT getuned voor 1e aflevering) bleef 17072 terugkomen in combinatie met lege accu. Na het opladen van de lege accu gaat het EPC-storingslampje branden en bij het uitlezen komt de genoemde foutcode naar boven. Aan de auto zelf is niks te merken, deze rijdt normaal, alleen het EPC-storingslampje blijft branden. Maart 2011 (1ste keer): hoofdrelais vervangen; April 2011 (2de keer): regelmodule gerepareerd door PON, accu doorgemeten, dynamo getest en elektronisch circuit van de dynamo naar het hoofdregelmodule doorgemeten (auto heeft een maand bij de garage gestaan!); Augustus 2011 (3de keer): regelmodule gerepareerd door PON, waarbij de volgende verklaring werd gegeven: (bevestiging van?) printplaatje in regelmodule brandt door, waardoor er waarschijnlijk sprake is van lekstroom c.q. er iets actief blijft (reden waarom de accu leeg raakt). Volgens PON is niet met zekerheid te zeggen dat dit aan de Abt-chiptuning ligt, maar bij auto’s met dezelfde motor en Abt-chiptuning komt dit ook voor. Bij PON is echter niet bekend of dit probleem zich ook voordoet bij auto’s met dezelfde motor maar zonder Abt-chiptuning; November 2011 (4de keer): accu vervangen. Op dit moment is het EPC-storingslampje weer uit, maar de vraag is natuurlijk voor hoe lang.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 november 2011. Bron

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken