home  →  lijst met foutcodes klik hier om af te drukken

foutcode:  00198     hex: C6

  Deze foutcode is alleen van toepassing op auto's uit het VAG-concern.

nl EC-spiegels in de binnenspiegel (Y7)
du EC-Spiegel im Innenspiegel (Y7)
en EC mirrors in the inside mirror (Y7)

Extra info bij de foutcodes.

Let op: onderstaande gegevens zijn niet afkomstig van het VAG concern, wel uit talloze andere bronnen. Volledig en foutloos kan dus niet worden gegarandeerd. Blijf kritisch nadenken.

Mogelijke verschijnselen:
  • Onbekend
Mogelijke oorzaken:
  • Bedrading en/of aansluitingen defect
  • (Y7) defect
Mogelijke oplossingen:
  • Check / repareer bedrading en aansluitingen
  • Check (meetwaardeblokken) / vervang (Y7)
Extra info:
  • EC betekent 'elektrochroom'. Het spiegelglas wordt automatisch donker bij verblinding. De EC-spiegel is de opvolger van de elektromechanisch gedimde binnenspiegel. De EC-spiegel werkt zonder elektro-mechanische aandrijvingen en is dus geruisloos. Het dimmen geschiedt traploos en is afhankelijk van de mate van verblinding zonder dat de stand van de spiegel door de bestuurder moet worden aangepast. In de EC-spiegel zijn twee fotoweerstanden aangebracht. Een fotoweerstand in de richting van de achterruit reageert op elke lichtbron die door de spiegel wordt gereflecteerd. Een fotoweerstand in de richting van de voorruit registreert het licht in de omgeving. De in de spiegel geïntegreerde elektronica berekent het verschil tussen de beide lichtwaarden. Als de lichtinval via de achterruit en de zijruiten een bepaalde grenswaarde t.o.v. het omgevingslicht overschrijdt, dan wekt de elektronica een spanning op voor de elektroden van het spiegel-glas. Deze spanning zorgt voor een ionenstroom naar de transparante elektrode. De elektrode verkleurt en de reflextie van het spiegelglas wordt minder. De mate van verkleuring is afhankelijk van de aangelegde spanning. Zodra de verblinding minder wordt, vindt een 14 ionenuitwisseling t.o.v. de tegenelektrode plaats. Het verkleuren van het spiegelglas verloopt, afhankelijk van het verschil in lichtsterkte, gelijkmatig. Hoe groter het verschil des te meer wordt de reflectie van de spiegel aangepast. De minimale reactietijd bedraagt ca. 0,5 seconden. Aanpassingssnelheid: Naar donker: ca. 4 s (van 70% naar 20% reflectie); Naar lichter: ca. 7 s (van 10% naar 60% reflectie). De traagheid van de aanpassingsprocedure voorkomt een reactie van het spiegelglas op kortstondige lichtverschillen. Tijdens het inschakelen van de achteruitversnelling of het wegvallen van de voedingsspanning wordt de aansturing van het spiegelglas automatisch onderbroken; het spiegelglas blijft of wordt licht.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08 november 2009.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken