klik hier om af te drukken

[Output Tests - 03]

Output Tests

De 'Output Tests' functie wordt gebruikt om de elektrische output van een Regelmodules te testen (en ook alle bijbehorende bedrading) met het KWP-2000 protocol, terwijl tegelijkertijd gegevens worden gemeten.

Klik op [Start/Next] om de 'Output Tests' te beginnen, en om de volgende stappen te doorlopen.

Opmerkingen: De items welke getest gaan worden binnen elke [Output Tests], en de volgorde waarin dat plaatsvindt, wordt volledig gecontroleerd door de Regelmodule van de desbetreffende auto, en is dus niet te beïnvloeden. In de 'Factory Repair Manual' van je auto vindt je welke Outputs je kunt testen en in welke volgorde dat gebeurt. Het heeft dus ook geen zin een lijst te geven welke items getest worden binnen elke module, omdat zoiets verschilt voor elke auto. Als de test eenmaal is gestart kun je wel op [Done, Go Back] klikken, en dan kom je terug in het [Open Controller Function] Scherm, maar de test blijft actief totdat hij klaar is!

In de meeste [Regelmodules] mag je slechts 1x de [Output Test] draaien. Als je de [Output Tests] keurig tot het einde doorloopt, dan mag je van VAG-COM naar het vorige scherm zonder de sessie te sluiten, maar het is waarschijnlijk dat je de [Output Tests] niet opnieuw kunt starten. Als je de [OutputTests] opnieuw wilt starten, sluit dan de Controller en herstart de sessie. Bij sommige auto's moet je zelfs de steutel op 'uit' en 'aan' zetten, of zelfs de auto even starten (om de brandstof uit de cilinders te halen).

Sommige [Output Tests] hebben een extra actie nodig voordat je ze kunt starten. Brandstofinjectoren zijn een bekend voorbeeld. Om een brandstofinjector te activeren moet je het gaspedaal indrukken (en in sommige gevallen loslaten). nauwkeurige aanwijzingen daarvoor vindt je in de 'Factory Repair Manual' van je auto.

Op de meeste systemen is de [Output Tests] alleen maar beschikbaar als de motor niet draait.

Het is heel gebruikelijk dat de mededeling "short to ground" verschijnt als een [Output Tests] draait. De ECU kijkt welke output getest wordt door een foutcode te sturen. Bij veel ECU's bevat de volledige tekst van de foutcode het stukje "short to ground". Waarom? Omdat op de één kant van de actuator de hele tijd 12V staat en de ECU beëindigt de sessie (en zet de actuator aan) door de andere kant aan aarde te zetten.

Waarschuwing:
Start de [Output Tests] niet als de auto nog in beweging is! Als je de [Output Tests] start op het ABS systeem dan kunnen de remmen tijdelijk geheel buiten werking komen en/of afzonderlijk de wielen geremd en ongeremd worden. We raden je dringend aan in de 'Factory Repair Manual' van jouw auto te kijken voor je [Output Tests] start, zodat je precies weet wat er gebeurt!


Als je probeert [Output Tests] te starten op een Airbag controller dan zal de volgende waarschuwing tevoorschijn komen:

Output Tests

Bij de VW Touareg bijvoorbeeld moet een specifieke procedure worden uitgevoerd om de auto te kunnen starten als je [Output Tests] op de Airbag Controller hebt gedaan.

Voorbeelden: Van de onderstaande Modules is me bekend wat er te testen is, maar dat is nog lang niet volledig.
Climatronic (Climate Control)    Airbag    Instruments (Instrumenten)    Central Conv (Comfortsysteem)    Radio


Verschillende merken en modellen.
Vrijwel zeker verschilt per merk en model welke items er getest worden in de verschillende regelmodules.


Selective Output Tests.
Bij Modules welke het ondersteunen is er een meer geperfectioneerde versie van de traditionele (op volgorde) [Output Test] functie. Je kunt dan een bepaalde output selecteren en die onmiddellijk activeren zonder gebonden te zijn aan de oude vaste volgorde. Bij sommige modules kan het alleen maar op deze manier. De 'Selective Output Tests' kan alleen worden uitgevoerd als label files worden ondersteund en de juiste label file aanwezig is. Er is geen enkele manier om aan te weet te komen welke output-test aanwezig zijn in een Regelmodule.

Output Tests

Output Tests

Output Tests

Klik op [Done, Go Back] om terug te gaan naar het Controller Info / Select Function scherm.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 november 2006.Bron: Ross-Tech

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken