home  →  select  →  17 instruments  →  Output Tests 03

15 - Airbag:        Output Tests - 03

Pas op: Als je een test start en voor het einde daarvan klikt op [Done, Go Back], dan ga je terug naar het 'Open Controller Function Screen', maar de test blijft actief en doorlopen totdat hij klaar is!

Onzorgvuldig / ondeskundig handelen met airbags kan leiden tot ernstige verwondingen, zelfs tot de dood;    lees deze link

Let op   In bekende problemen zijn de onderstaande zaken voor Module-15 van belang.
 • 2000-2001 Golf/GTI/Jetta/Beetle Airbag System  (belangrijk!).
  Blijf bij - VW Golf/GTI/Jetta/Beetle, bouwjaar 2000-2001 - af van de airbags vanwege een bekend probleem (airbags met onderdeelnummer 6Q0-909-605-A).
  Lees de link bij Ross-Tech zorgvuldig en als je Engels onvoldoende is om precies te snappen wat er staat, blijft dan van de Airbag Regelmodule af!
  Vanaf versie 6 (?) herkent VAG-COM de 'gevaarlijke' Regelmodule en slaat die over in alle scans.
  Vanaf versie 11.11 kan VCDS wél op de goede manier met deze Regelmodule omgaan (fouten resetten).
  bron Ross-Tech (Engelstalig)
 • 1990-1993 Cabrio/Cabriolet Airbags.
  Deze Regelmodules kunnen niet communiceren met VAG-COM. Leuk 'detail': ze kunnen ook niet communiceren met Volkswagen's VAG-1552 scan tool. En ook niet met VAG-1551, tenzij er in die 1551 een oude 'outdated' programma-kaart zit.
  bron Ross-Tech (Engelstalig)

Deze output-test test o.a. het Crash signal, de sensor die in de auto zit die bij een ongeval inwerking treedt en de airbag, gordelspanners en deuren-ontgrendelingsmechanisme in werking zet.
Bij deze test werkt de ontgrendeling alleen, mits je je deuren dicht en op slot hebt. Zoniet, dan hoor je alleen het klikken van de ontgrendeling in je deuren.

De volgende output tests zijn gedaan op een Golf-4 TDI, 74 kW, 5 deurs, bouwjaar oktober 2002.
Crash signal Nu springen de sloten van de auto open.
Next  
Einde test  

De volledige procedure (= welke items er worden getest en de volgorde waarin dat gebeurt) is afhankelijk van merk, model en bouwjaar.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 november 2006.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken