VCDS  (VAG-COM)   illegaal aan het werk krijgen


Ik ben niet helemaal meer een beginneling in de VAG-COM / VCDS wereld en ik weet dus dat er mensen zijn die een shareware versie van VAG-COM / VCDS op illegale wijze kunnen voorzien van een registratienummer, zodat het programma 'fully functional' is. Kraken heet dat, vaak met behulp van een keygen (key generator). Ik weet ook dat er illegaal gekopieerde dongle-kabels te koop zijn.

Ik weet niet waar je een 'crack' en/of een gekopieerde kabel kunt vinden of kopen, want met illegale VCDS akties wil ik niks te maken hebben.

Het heeft dus geen enkele zin mij ernaar te vragen (ik antwoord niet).

Ik heb een goede VCDS-relatie met rCs en Priemus en Ross Tech en dat wil ik graag zo houden.


VCDS werd binnen een paar jaar zo populair dat er 'Chinese' klonen verschenen. Bij zo'n kloon is de interface-hardware gekraakt en die wordt verspreid (verkocht) met de software die bij Ross-Tech van de site wordt gehaald. Het lijkt me onnodig om te zeggen dat zoiets illegaal is. Als je met zo'n kloon werkt dan riskeer je een aanklacht en boete en bovendien is het behoorlijk asociaal naar de producent toe, die door zo'n kloon minder gelegenheid krijgt zijn product verder uit te breiden.

Een kloon is vaak aan de volgende kenmerken te herkennen:

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22 januari 2013.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken