klik hier om af te drukken

Deadlock  =  Safelock

Deadlock / Safelock is een voorziening die o.a. met de Golf MK5 tevoorschijn kwam. Iedere keer als je de sleutel uit het contact haalde kwam de mededeling 'Check Deadlock. See Owners Manual' op het dashboard tevoorschijn. En in de handleiding is niks over Deadlock te vinden..., wel over Safelock.
Deadlock / Safelock is een voorziening die de auto zodanig afsluit dat ie van binnenuit niet meer te ontgrendelen en te openen is. Het ziet er naar uit dat VAG deze mogelijkheid gemaakt heeft om autodieven te ontmoedigen. Maar het heeft een paar zodanige nadelen dat deze optie een paar jaar later al weer is afgevoerd (met Deadlock aan kunnen kinderen er niet uit, ook bij bij brand; hulpdiensten kunnen mensen niet uit een auto krijgen). Er zijn trouwens ook verschillen tussen landen, in het ene land is Deadlock / Safelock wel toepasbaar op de auto, in het andere land niet.
Bij de meeste auto wordt Deadlock / Safelock geactiveerd als je afstandsbediening tweemaal indrukt. Bij VW is dat anders.

In een aantal auto's (w.s. niet alle merken - modellen) kan Deadlock / Safelock worden uitgeschakeld:
- [46-Comfortsysteem]
- [Hercoderen-07]
- Long Coding
- [Byte 00]: Central Locking without Safe-Function

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 augustus 2015.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken