Basis van VAG-COM
branche-bescherming

In de negentiger jaren, misschien nog wel eerder, begon het VAG concern de elektronika op grotere schaal toe te passen in zijn auto's. Eén van de opvallende onderdelen daarvan was dat er vele sensoren werden ingebouwd die o.a. het motormanagement regelen. Al die sensoren kunnen worden uitgelezen om de actuele waarde te bepalen en te kunnen constateren of een onderdeel nog wel aan zijn specificaties voldoet.

Welke sensoren er allemaal zijn, wat ze doen, via welk kanaal iedere sensor is uit te lezen, en welke minimale en maximale waarde al die sensoren hebben, dat is informatie die de VAG groep nooit heeft vrijgegeven om hun eigen branche te beschermen, begrijpelijk vanuit hun standpunt. De Amerikaan Uwe Ross heeft door heel veel 'tryal and error' (en proces(sen) van het VAG concern) vanaf 1999 geprobeerd achter deze informatie te komen om hiermee zijn eigen diagnose-programma VAG-COM te kunnen schrijven.

Consequentie van deze achtergrond-informatie is dus dat er van oudere modellen relatief al veel informatie bekend is, omdat Uwe Ross en zijn team daar al heel veel tijd in hebben kunnen steken. Maar van vooral de nieuwste VAG auto's is nog maar weinig bekend, de VAG-COM toepassingen daarvoor zullen beetje bij beetje ontdekt moeten worden.

Over branche-bescherming gesproken: als Uwe Ross nieuwe items ontdekt die voor zijn VAG-COM programma belangrijk zijn, dan zal ook hij die informatie niet vrijgeven.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 14 augustus 2005.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken