klik hier om af te drukken

[Basic Settings - 04]

Close

Dit scherm is te zien wanneer een Regelmodule in Basic Settings Mode is.

Basic Settings Mode lijkt erg veel op Measuring Blocks, de inhoud van elke groep is dezelfde. Het verschil tussen die twee is dat, in Basis Settings Mode, de Regelmodule allerlei calibraties uitvoert.

Pas op!
Raadpleeg de Factory Repair Manual van jouw auto (of een andere gedocumenteerde procedure) voor je gaat 'spelen' met de Basic Settings functies. Als je de juiste procedures niet volgt kan dat leiden tot ernstige schade aan de auto.

Hoewel je de [Up] en [Dn] knoppen kunt gebruiken om door de beschikbare groepen te scrollen (evenals in het scherm van de Measuring Blocks, is dat niet echt een goed idee omdat je de Regelodule in Basic Settings brengt voor een bepaalde groep wat niet de bedoeling is.

Je kunt ook een groep-nummer direct invoeren en op [Go!] klikken.

[Switch to Meas. Blocks] brengt het programma naar de passieve (en 'veilige') Measuring Blocks mode.

Let op: Meerdere groepen tegelijk is niet toegestaan in Basic Settings. De gegevens zoals die gepresenteerd worden in elke Basic Settings groep, verschillen heel veel tussen de vele Regel Modules en tussen de verschillende automodellen en jaren. Sommige groepen zijn gedocumenteerd in de Factory Repair Manuals, maar vele niet.

VAG-COM probeert zoveel mogelijk uit te zoeken wat alle gegevens betekenen. Helaas zijn de gegevens die van de Regel Module komen niet altijd goed te interpreteren. Voorbeeld: VAG-COM kan je vertellen dat een bepaald veld een temperatuur bevat, maar de gegevens van de Regelmodule zeggen helaas niet of dit een temperatuur van het koelmiddel is of van de lucht van de inlaat.

Om deze verwarring te verminderen ondersteunt VAG-COM Label Files en geeft de naam van de Label File. Als de Label File niet bestaat voor de Regelmodule waar je naar kijkt, dan zal VAG-COM zelf een zo goed mogelijke keuze voor de desbetreffende gegevens. De uitlees apparatuur van de dealers (VAG-1551 en 1552) hebben dergelijke mogelijkheid niet, die laten domweg de inhoud van het desbetreffende veld zien!

Klik op [Done, Go Back] om terug te gaan naar de Controller Info en het Select Function scherm.

Het meest wordt de Basic Settings gebruikt om de Throttle Body opnieuw af te stellen. Een ander regelmatig voorkomend gebruik is 'to bleed' de ABS Hydraulic Unit bij nieuwere auto's. Kijk svp in een Factory Repair Manual voor je dergelijke dingen bij jouw auto wilt gaan doen!

You can begin and end a Data [Log] while in Basic Settings.


Basic Settings in KWP-2000:

Basic Settings in KWP-2000

On Controllers using KWP-2000, there is now an [ON/OFF/Next] button that allows you to initiate and exit Basic Settings while still being able to see the values in the measuring groups.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 29 januari 2005.Bron: Ross-Tech

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken