Audi en VCDS

Zodra een Audi dealer een moderne Audi (bouwjaar vanaf 2011?) op de VAS kast aansluit dan wordt er via internet automatisch verbinding gemaakt met de server in Duitsland bij Audi AG. Die server leest alle gegevens van de auto en kan op die manier o.a. zien of er ergens een update nodig is. Ook kan de server zien of er, zonder zijn 'medeweten', instellingen zijn veranderd. Als dat inderdaad het geval is dan laat die server de aantekening 'SG geändert' ('Regelmodule is veranderd') op de VAS kast zien. Audi AG en de dealer willen (uiteraard) geen enkel risico lopen en omdat zij niet weten welke veranderingen er zijn aangebracht is de kans groot dat de dealer u meedeelt dat u vanaf vandaag geen garantie meer op de auto hebt.

Gelukkig zijn er genoeg dealers die weten wat VCDS is, en een aantal daarvan werkt zelf met VCDS. Die dealers zullen dus niet moeilijk doen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 juni 2012.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken