home  →  airconditioning

Airconditioning / climate-control en koud weer

Wie eenmaal aan airconditioning, en liever nog climate-controle, gewend is wil die luxe nooit meer missen. Het is niet voor niks dat auto's zonder airco een stuk slechter te verkopen zijn dan met airco. In de auto is het altijd de temperatuur die u wilt, (bijna) onafhankelijk van de buitentemperatuur. Een zeer prettige bijkomstigheid is dat de auto altijd droog is van binnen. Nooit meer beslagen ramen, ook niet met vier personen in de auto, ook niet met kletsnatte kleding op de achterbank, wat een genot!

Totdat het buiten kouder is dan ca. vier graden!
Dan zijn opeens weer de ramen beslagen.
Maar ik heb toch airco, grrr!

Nee mevrouw / meneer, u hebt dan geen airco meer, want die schakelt zichzelf uit bij buitentemperaturen onder de ca. vier graden. Nee, dat ligt niet aan uw auto of aan dit model, dit doet namelijk elke airco in ieder merk auto, omdat anders de boel bevriest. Bij het ene merk laat de climate-control zien dat de airco uit is, maar een ander merk/model houd je voor de gek door het airco/clima lampje gewoon aan te laten staan.

Natuurlijk kan er ook een fout in het systeem zitten. Dan zit er maar één ding op: uitlezen op foutcodes, een autoscan dus.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 20 mei 2014.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken