home  →  select  →  34 niveau regeling  →  adaptation 10

34 - Niveau Regeling (Level Ctrl):        Adaptation - 10

Pas op

Een Audi Allroad Quattro heeft een lucht systeem met 3 vaste standen voor de rijhoogte: stand 1 voor boven de 150 km/h = standje laag; stand 2 voor doorsnee gebruik en stand 3 voor ECHT Off-road capability. Je kan echter zelf altijd een setting kiezen, dus als je de hele dag wil 'hoeken' in standje 1 is dat ook mogelijk. De computer in de auto heeft ook een calibratie mogelijkheid om de hoogte weer default te zetten voor het geval de hoogteregeling buiten de normale specificatie is terecht gekomen. En daar gaat deze pagina over: je kunt namelijk de basis-setting (de default waarde) lager zetten (het systeem foppen). De auto komt dan lager te staan in alle drie de settings. Je hebt dus een verlaagde auto in stand 1, maar ook minder bodemspeling in standje 3. Maar als je vaker laag wil rijden en geen extreme offroad situaties opzoekt ben je nog steeds flexibel genoeg om volledig van je allroad te genieten. N.B. er is geen mogelijkheid een van de drie hoogtestanden te veranderen, het is alle drie of niet.

Hoe doe ik dat.
Zet het contact aan, maar start de motor niet. Sluit VAG-COM aan (met een Shareware versie lukt het niet, je moet een volledig werkende geregistreerde versie hebben).

Als je echter de rijhoogte wilt aanpassen dan moeten we de computer zodanig foppen dat ie denkt dat hij hoger of lager staat dan in werkelijkheid het geval is. Als we de rijhoogte 15 mm willen verlagen voer dan de waarde '417' in het veld New Value, druk dan op Test en als de waarde door VAG-COM wordt geaccepteerd, dan op Save. Als we de rijhoogte 15 mm willen verhogen, vul dan '387' in. Wat je invoert moet je zelf weten natuurlijk, maar de computer heeft wel bepaalde limieten, het is dus geen slecht idee om kleine stapjes te nemen.

N.B. het is mogelijk iets andere waarden voor kanaal 03 en 04 in te voeren om de auto achter een fractie lager te leggen. Meestal voldoet 5 mm om een iets agressiever uiterlijk te krijgen.

Als je na een eerste aanpassing opnieuw een wijziging wilt aanbrengen, dan is het belangrijk om je te realiseren dat jouw allroad denkt dat de vorige aanpassing op de waarde '402' was. Hij heeft geen enkel idee op welke hoogte in mm hij werkelijk staat. Als je de auto al 15 mm lager hebt gelegd door de waarde '417' in te brengen en je wilt nog 5 mm lager, dan zorgt de waarde '422' er voor dat de auto een extra 20 mm lager gaat. Voer in dat geval '407' in en je krijgt je extra 5 mm verlaging. Houd alle modificaties bij zodat je precies weet wat nodig is om naar de deafult waarde terug te gaan. Je kunt natuurlijk ook deze procedure gebruiken om de auto terug te zetten op de default waardes.

17 mm voor en 13 mm achter maakt de auto merkbaar en zichtbaar lager en waarschijnlijk is het niet nodig nog lager te gaan. 20 mm hoger werd nog door de computer geaccepteerd, maar er werd niet mee gereden.

Informatie (specifiek per auto, model en bouwjaar) is beschikbaar voor Audi, Seat, Skoda en Volkswagen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 02 december 2006.Bron    Bron

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken