Dit scherm komt tevoorschijn wanneer VAG-COM verbinding tot stand probeert te brengen met een Regelmodule.

Comm Status. Laat de status van de huidige communicatie sessie zien. Als die communicatie tot stand is gekomen:
IC= Laat het aantal kernen zien dat de sessie is ge-initialiseerd. Als IC groter wordt dan 1, dan is de communicatie niet voor 100% betrouwbaar.
TE= Telt het aantal overdracht-fouten in de individuele communicatie-pakketjes. Als TE groter is dan 0, duidt dat op een onbetrouwbare communicatie.
RE= Telt het aantal onvangen fouten in de individuele communicatie-pakketjes. Als RE groter is dan 0, duidt dat op een onbetrouwbare communicatie.
Protocol geeft aan in welke 'taal' de controller praat KWP-1281, KWP-2000 of CAN.
Een roterende curser geeft aan dat er een actieve communicatie is (of die succesvol tot stand wordt gebracht is een tweede...)

Controller Info. Als de communicatie succesvol tot stand is gebracht worden hier alle kenmerkende gegevens van de Regelmodule weergegeven.
VAG Number is het VW/Audi onderdeel-nummer voor deze Controler.
Component bevat meer informatie over de Controler en kan een versie-nummer bevatten van de interne software van de Controller. De laatste vier posities is de datastand van de software.
Soft. Coding is de Software Coding voor de vele opties in de Controller.
Shop # laat de WorkShopCode zien welke in scantool stond opgeslagen die voor het laatst een Recoded in deze Regelmodule heeft gedaan. Let op: sommige oudere Regelmodules kunnen niet gecodeerd worden en dan zie je in dit veld een Bosch onderdeel-nummer of een andere informatie.
Extra fields laat bij sommige auto's VIN, Immobilizer information of 'slave controller' onderdeel-nummers zien.

Basic Functions. De groep 'Safe' functions wordt gebruikt om verschillende gegevens van de Regelmodule uit te lezen. VAG-COM controleert welke functies worden ondersteund door elke Regelmodule en alleen de ondersteunde functies zijn beschikbaar. Het is normaal dat bij sommige Regelmodules enkele knoppen geheel grijs zijn, dat is een indicatie dat de Regelmodule die functie niet ondersteunt. Voor de betekenis van alle knoppen kun je op de on-line Demo kijken.
Advanced Functions. Met deze functies kun je op een aantal manieren veranderingen aanbrengen in de Regelmodule. Kijk in de Factory Repair Manual van de auto (of een andere gedocumenteerde procedure) voor je met deze functies gaat 'spelen'. Het is heel goed mogelijk om je auto hiermee niet-operabel te maken of om grote schade aan te brengen als je niet over de juiste gegevens beschikt en de goede procedure aanhoudt. Voor de betekenis van alle knoppen kun je op de on-line Demo kijken.

Klik op [Close Controller, Go Back] om de verbinding correct af te sluiten en terug te gaan naar het Select Regelmodule scherm.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 30 mei 2006.

Verbeteringen / Aanvullingen      Zoeken      Bronvermelding      Pas op      Disclaimer      Privacy      Colofon      Copyright © 2002-  G. Speek      VAG-COM  home

Specialist in diagnoseapparatuur voor VAGSpecialist in diagnoseapparatuur voor alle automerken