home Nicknames of golfplayers home

bibliography       spelvormen       spreuken       woordenlijst       list of golfers

Aoki, Isao the tower He is tall (1.83m) in Japan.
Archer, George the gilroy cowboy  
Armour, Tommy the silver scot  
Austin, Woody aquaman Hij viel in een vijver na de follow-through in een moeilijke ligging tijdens Presidents Cup van 2007.
Azinger, Paul zinger  
Barber, Miller mr. x  
Bolt, Tommy thunder  
Calcavecchia, Mark calc  
Carner, JoAnne big mama She was a big strong woman.
Casper, Billy buffalo bill Vocht zijn levenlang om zijn gewicht binnen de perken te houden en at daarom buffalo vlees en organische groente.
Chen, T.C. two chip  
Couples, Fred boom boom Because of his length of the tee.
fred single After his divorce...
Creamer, Paula pink panther Pink color is her favorite, her clothes, golfballs, grips and golfbag.
Crenshaw, Ben gentle ben Ironische verwijzing naar zijn opvliegend karakter, in tegenstelling tot zijn engelachtige uiterlijk. Zijn putter heet 'little ben'
Daly, John wild thing De ketting-rokende, getalenteerde tweevoudige major winner heeft zijn bijnaam te danken aan wilde huwelijken en scheidingen, alcoholisme, vechtpartijen en meer.... Op de tour woont hij niet in hotels maar in een supergrote mobile home, the 'Dalymobile'.
the lion Kreeg die bijnaam van zijn vrienden op high school vanwege zijn vreselijk verre slagen.
Didrikson-Zaharias, Mildred Ella babe Allround sportive talented, named after Babe Ruth.
Dufner, Jason duf daddy With Dufnering and his PGA Championship win, Jason Dufner reached new levels of fame in 2013. Thus, we learned of Keegan Bradley’s moniker for his pal: Duf Daddy. Or some people like to just call him “The Duf.”
Duval, David double d  
Els, Ernie big easy He is big and his swing looks easy.
Estes, Bob robopro De naam is hem gegeven door US commentator en pro Gary McCord, naar aanleiding van zijn mechanische swing.
Fisher, Ross the fish  
Garcia, Sergio el nino He appeared on the tour as a brash teenager and his style on the tour showed describe themselves as 'whirlwind'.
Goosen, Retief the goose Hoewel zijn naam in zijn geboorteland Zuid-Africa uitgesproken wordt als 'Hersen'.
Hagen, Walter sir walter  
the haig  
Herron, Tim lumpy Kreeg die naam van zijn collega's toen hij als 15 jarige op een golfbaan werkte omdat hij er nogal klungelig uitzag.
Hoch, Scott the choke Onvriendelijke bijnaam gebaseerd op het verliezen van major titels, inclusief het missen van twee putts van 1 meter in de 1989 Masters waardoor Nick Faldo de titel won.
Hogan, Ben battam ben Kreeg die naam van bewonderende Schotten na zijn enige (en winnende) deelname tijdens de Open Championship op Carnoustie. Wordt ook 'Bantam Ben' genoemd, vanwege zijn lichtgewicht en toch krachtige bouw.
ice mon Vanwege zijn lichtgewicht en toch krachtige bouw.
the hawk Waarschijnlijk vanwege zijn vermogen zijn tegenstanders te intimideren met zijn technische vaardigheden, maar ook vanwege zijn ijzige blijk en 'oorverdovende' stilte tijdens zijn spel.
Howel III, Charles Gordon chucky three sticksHowell III: I, I en I...
James, Mark jesse Named after the US outlaw.
January, Don slow motion PGA Tour player van de 50s tot de 70s. Hij won 10 titels waaronder de 1967 US PGA Championship, met een swing en motoriek die altijd slowmotion was.
Jiménez, Miguel Ángel the mechanic De Spanjaard houdt er van om aan zijn high-performance auto's te prutsen (in het bijzonder zijn Ferrari), hij werkte 6 maanden in een garage voordat hij professional werd.
Karlsson, Robert the scientist De Zweed kreeg deze naam vanwege zijn extreem analytische en technische benadering van het spel.
Kyung, Choi tank Hij was bodybuiler in zijn jeugd en ook nog klein en compact gebouwd.
Lawrie, Paul chippie 1999 Open Champion, voor zijn geweldig goede korte spel. Als klein kind chipte hij ballen in een kleine circel waar de wasdrooglijn stond.
Lema, Tony champagne tony Hij kreeg die bijnaam toen hij de pers champagne beloofde als hij het Orange County Open in 1962 zou winnen (en dat deed hij).
Littler, Gene the machine Naar zijn technische perfecte en mooie swing. De bijnaam werd ook wel eens toegepast op Ben Hogan, hoewel zijn swing wat mechanischer was.
Lowery, Steve yogi Een grote bebaarde PGA Tour pro (naar Boo Boo Bear, cartoon character friend van Yogi Bear)
Maruyama, Shigeki smiling assassin He's always smiling, doesn't matter what he's doing or how good/bad he plays.
McDowell, Graeme gmac  
McIlroy, Rory rors  
Mi-Hyun, Kim peanut He is 1.55 m high.
Mickelson, Phil lefty Not very original. It is noteworthy that Phil in all his other activities is right handed.
Montgomerie, Colin monty  
mrs doubtfire Zo genoemd in Amerika, naar de Robin Williams film. Maar deze bijnaam kun je beter niet hardop zeggen als hij in de buurt is.
Morgan, Gil doc Gequalificeerd Doctor of Optometry.
Nelson, Byron lord byron  
Nicklaus, Jack ohio fats The name was given to him by 'Arnie's Army' (fans of Arnold Palmer) in the early 60ger years when he was a young golfer who tried 'The King' (Arnold Palmer) to dispose of his throne. Nicklaus is from Columbus, Ohio and had some overweight when he came on the tour.
golden bear Naar zijn blonde haar, aggressieve spel en grote fortuin welke hij met golf en zaken heeft verdiend.
Norman, Greg shark
great white shark
Vanwege zijn agressieve spel. Ondanks zijn vele toernooi zeges is hij misschien wel meer beroemd vanwege the majors die hij niet won.
Oosthuizen, Louis shrek Omdat hij wel wat lijkt op bullebak (ogre) in tekenfilms.
Ozaki, Masahi jumbo He is a tall mann from a country where most are small. And he is long from the tee.
Palmer, Arnold the king  
Parnevik, Jesper pink panter De exentrieke Zweed is regelmatig te zien in allerlei rose kleding.
spaceman De bijnaam is hem toegedacht door zijn collega's op de tour, waarschijnlijk omdat hij een beetje 'extra-terrestrial' is (hij eet af en toe vulcanische as als dieet supplement).
Parry, Craig popeye Vanwege zijn grote onderarmen, zoals bij Popeye uit de cartoons.
Pavin, Corey bulldog Een verwijzing naar zijn moedige, vastbesloten, nooit opgeven, spelwijze, in tegenstelling tot zijn kleine postuur (1.75m) en geringe lengte van slagen.
Picard, Henry chocolate soldier  
hershey hurricane Hij was head pro op de Hershey Country Club in de 30ger jaren.
Player, Gary the black knight Because he always wears black clothes, it helps him to absorb solar energy.
Reid, Mike radar Voor zijn rechte afslagen, en mogelijk ook vanwege zijn gelijkenis met Radar van M*A*S*H.
Riley, Wayne radar Named after 'Radar' O'Riley from M*A*S*H.
Roberts, Loren boss of the moss Een van de beste putters die er is. Hij kreeg die bijnaam op de US Open van 1994 omdat hij daar vrijwel elke putt (welke afstand dan ook) maakte en een ronde van 64 noteerde. Terwijl Loren Roberts wat met reporters kletste kwam er een collega speler voorbij die riep "He’s the Boss of the Moss!" Een van de reporters gebruikte dat in een artikel en vanaf dat moment had Loren Roberts een bijnaam.
Rodriguez, Juan Antonio chi chi  
Romero, Eduardo el gato Spaans voor 'kat'. De Argentijn heeft katachtige bewegingen in zijn spel.
Runyan, Paul little poison  
Sarazan, Gene the squire Van Italiaanse afkomst, Eugenio Saraceni was een gentleman, zeer elegant in plus fours en was eigenaar van een groot landhuis in de US. Hij won zeven majors en is een van de vijf spelers die alle vier majors een keer gewonnen heeft.
Singh, Vijay big fijian He is tall (1.88 meter) and comes from the Fiji islands.
Smith, Craig the giant He is the greatest in length (2.03 meter) touring professional.
Snead, Sam slammin' sam Heeft een prachtige, elegante, soepele swing die zo te zien geen energie kost en slaat daarmee erg ver, vandaar de bijnaam.
Sorenstam, Annika miss 59 De enige die ooit een 59 scoorde op de LPGA Tour (in de tweede ronde van het 2001 Standard Register Ping tournooi op de par-72 Moon Valley Country Club in Phoenix).
Stadler, Craig walrus Vanwege zijn snor en forse postuur.
Stadler, Kevin smallrus Kevin Stadler is the exact opposite of “small,” yet the 5-foot-10, 250-pounder has acquired the lovely moniker “Smallrus” because he’s a smaller - well, at least younger - version of his golf-playing father, Craig, who is affectionately known as the “Walrus”.
Sutton, Hal halimoney He does have three ex-wives.
Trevino, Lee merry mex
supermex
Hoewel Amerikaan, had Lee ook Mexicaanse roots. Winnaar van zes majors (2x U.S. Open, 2x British Open, 2x PGA Championship. Bekend van zijn grappen gemaakt tijdens een ronde, zelfs tijdens de backswing. Waarschijnlijk een manier om zijn zenuwen in bedwang te houden, en waarschijnlijk ook om zijn tegenstander te beïnvloeden. Toen zijn loopbaan zich echt ontwikkelde werd 'Merry Mex' langzamerhand 'Supermex'.
Villegas, Camilo spider Hij ligt en kruipt (als een spin) op de green om op die manier beter de goede lijn te kunnen vinden.
Waldorf jr, James Joseph duffy  
Watson, Tom huckleberry dillingerVanwege zijn onschuldige uiterlijk en glimlach en killer instinct in zijn golfspel.
Weekley, Thomas Brent boo Skillfull hunter and trapper. Named after Boo Boo Bear, cartoon character friend of Yogi Bear.
Wie, Michelle big wiesy Tall, slender, elegant and strikes terribly far without visible effort, she is a kind of female Ernie Els (big easy).
Woods, Eldrick Tont tiger Zijn vader gaf hem deze naam ter herinnering aan een Vietnamese soldaat-vriend Vuong Dang Phong, die Earl ook altijd 'Tiger' noemde. 'Tont' is een traditionele Thaise name, welke hem werd gegeven door de Thaise moeder van Tiger, Kultida.
Zoeller, Frank Urban fuzzy Afgeleid van zijn initialen F.U.Z. Winnaar van de Masters en de US Open.

Laatste wijziging aan deze pagina: 25 mei 2015 Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina