auteur van al deze stambomen
Genealogie, een hobby voor de rest van je leven.

In 1992 begon samensteller dezes (Gerrit Speek) belangstelling te krijgen voor zijn voorouders. Waarom toen al of toen pas, misschien omdat ik op een leeftijd gekomen was waarbij je wat meer om je heen gaat kijken, misschien omdat er toen goede genealogieprogramma's voor de computer kwamen, ik weet het niet. Na de eerste gesprekken met mijn ouders werd al snel duidelijk dat veel voorouders in Zwolle hebben gewoond. Nog steeds wonen daar verreweg de meeste Speek'en. In mijn onschuld dacht ik toen "zo'n stamboom is in een paar maanden klaar". Meer dan vijf jaar heb ik erover gedaan om een min of meer gedegen overzicht te publiceren. Een van de leukste acties was de ontdekking van de vele (!) tientallen familieadvertentie van het CBG. Dagenlang hebben die de hele vloer van mijn huiskamer 'bezet'. Zo'n 1400 Speek'en zijn in kaart gebracht, waarvan 550 geboren na 1920. De telefoonrekening en de benzinekosten waren soms 'iets' hoger dan gebruikelijk, maar gelukkig reageerde bijna iedereen enthousiast.
Sinds 2002 staat deze stamboom op mijn website en met behulp van alle e-mails, geboorte- en overlijdenskaarten, WieWasWie, Centraal Bureau voor Genealogie, Digitale Stamboom, Online Begraafplaatsen, Graftombe, Online Familieberichten, Mensenlinq en FamilySearch wordt deze stamboom up-to-date gehouden.

Na de stamboom van mijn eigen naam was natuurlijk de volgende die van mijn moeder. En toen die van mijn twee oma's, en toen van mijn tante, en toen van een paar vriend(inn)en, en toen van een paar buren, en toen van een paar bekende personen, en toen... Het eindigt waarschijnlijk als ik te seniel wordt om achter het toetsenbord te zitten.

Nu staan er de stambomen van deze families:
Annink   Boneschansker   Clason   Derksen 1   Derksen 2   Don(c)ker   Even   Forbes Wels   Gelmers-Harms   Gesthuysen   Gritter-Grutter   Grootings   Jenniskens   Klitsie   Lange(n)veld(t)   Leenders   de Leeuw   Mendes Coutinho   van der Meulen   Porsche   Przedecki   Robat   Roozen   Sieswerda   Speek, Brabant   Speek, Estland   Speek, USA   Speek, Zwolle   Sportel   Timmer   Wels   Wijlhuizen   Wouters
Plus nog een paar probeerseltjes (Bleumink, Prinsen, Smeets, Sutorius) die niet gepubliceerd zijn.
Totaal 46754 personen. Still growing.

Naar de volgende pagina.

Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina