homeGenealogie   stamboomonderzoek, Ahnenforschung, généalogie, ancestor search

inleiding

privacy bescherming

AVG

vragen

Copyright ©

Annink

Boneschansker

Clason

Cruijff

Derksen

Derksen 1

Derksen 2

Donker / Doncker

Forbes Wels

Geesthuijsen

Gelmers

Gesthuysen

Gritter / Grutter

Grootings

Harms

Hek, van 't

Hulshoff

Kaes

Keultjes

Klitsie

Langeveld(t)

Leenders, van

Leeuw, de

Meulen, van der

Munnik

Pietersen

Polman

Porsche

Raue

Robat

Sieswerda

Speek

Speek

Speek  Estonia

Speek  USA

Spee(c)k

Sportel

Timmer

Wels

Wijlhuizen

Wouters

aldfaer - myheritage

archief bezoek

archieven

basis info en advies

franse kalender

heraldiek

kalenders

literatuurlijst

overleden buitenland

persoonskaart -lijst

persoon zoeken

pro-gen

woordenboek

Gesthuysen
Gasthusen, Geenhuijsen, Geeshuisen, von Geesthüsen, Geesthuesen, von Geesthuesen, Geesthuijse, Geesthuijsen, van Geesthuijsen, von Geesthuijsen, Geesthuisen, van Geesthuisen, von Geesthuisen, Geesthusen, Geesthuysen, van Geesthuysen, von Geesthuysen, Geesthysen, Geesthüsen, Geijsthusen, Geisthüsen, Geisthüsen, van Geisthüsen, von Geisthüsen, Geistheusen van Geisthisen, Geisthuesen, von Geisthuesen, Geisthuijsen, van Geisthuijsen, von Geisthuijsen, Geisthuisen, von Geisthuisen, Geisthuysen, van Geisthuysen, von Geisthuysen, Geijsthusen, Gertshuysen, Geshuisen, Geshüsen, Geshuzen, van Gesthüsen, von Gesthüsen, Gesthüsen, Gesthausen, Gestheusen, Gesthousen, Gesthuesen, Gesthuessen, van Gesthuesen, von Gesthuesen, Gesthuijsen, van Gesthuijsen, von Gesthuijsen, Gesthuisen, van Gesthuisen, von Gesthuisen, Gesthusen, Gesthuys, van Gesthuysen Gesthuysen, von Gesthuysen, Gesthuyshen, Gheisthuise, Gifhuijzen, Gifthuijzen, Gisthuijsen, van Gristhüsen, Guesthausan, Guesthausan, Zerhusen

Mijn schoonmoeder is een Gesthuizen. Qua zoeken een interessante naam omdat deze familie afstamt van een paar boerderijen in het gehucht "Gesthuysen" in Duitsland, vlak bij de stad Xanten. Alle Duitse Gesthuysen's en (vrijwel) alle Nederlandse stammen hier vanaf. In 1367 wordt er al melding gemaakt van een eigendom in het gehucht "Gesthuysen". De nakomelingen wonen voor een groot deel nog steeds in Noord-Rijn-Westfalen, een tak trok rond 1750 naar Rindern en Griethausen (bij Kleef), hun nakomelingen gingen o.a. naar Millingen aan de Rijn in Nederland (waar nog steeds veel Gesthuizen's wonen) en naar Zevenaar.

Het onderzoek naar de Gesthuysen's is door onderstaande drie personen gestart in negentiger jaren en is op het ogenblik (2013) nog steeds in volle gang. In de loop van ieders onderzoek hebben we elkaar ontmoet en in januari 2001 besloten we al het verzamelde materiaal als gezamenlijk eigendom te beschouwen en als drietal verder te gaan.
Even voorstellen:
Marianne Cornelese Kleindochter van een Gesthuisen, ze kreeg een genealogische erfenis van haar vader en werd enthousiast.
Frank Gesthuisen De enige echte Gesthuisen in ons gezelschap, hij werd nieuwsgierig naar zijn voorouders en ging op zoek.
Gerrit Speek Zijn schoonmoeder is een Gesthuizen, ontdekte dat er maar heel weinig Gesthuysen's op deze wereld zijn en dacht "leuk, doen".
Tot circa 2005 heeft Els Juriëns ook een bijdrage geleverd.

We hebben een speciale website voor de Gesthuysen's waarop de door ons verzamelde gegevens zijn gepresenteerd.
Voor opmerkingen en vragen wordt een e-mail naar één van ons vieren of naar de beheerder van de site zeer op prijs gesteld.

Ihre eigene Familie nicht gefunden auf die Website der Gesthuysen's e-mailen Sie uns!
Kunt zichzelf niet terugvinden op website voor de Gesthuysen's e-mail ons!
Did you not find your own family on website for the Gesthuysen's e-mail us!

De Gesthuysen's hebben een familiewapen! In opdracht van de heer Heribert Gesthuysen (Duisburg) is dit wapen in 1981 ontworpen en gemaakt door "Pro Heraldica", Deutsche Forschungsgesellschaft für Familienwappen und -chroniken mbH, Stuttgart. De heer Heribert Gesthuysen was zo vriendelijk toestemming te verlenen dit familiewapen op deze website te presenteren. Alle rechten op dit wapen zijn en blijven bij de heer Heribert Gesthuysen.

Laatste wijziging: 12 februari 2013 Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina