Buitenantenne

Voor elk signaal wat uit de lucht wordt opgepikt [bv. radio (fm,kg,mg,lg), televisie (digitenne), marifoon, 27Mc, GPS, portofoon, wi-fi, telefoon (2G/3G/4G)] zijn voor een goede ontvangst twee elementaire dingen van belang:

  • naar buiten met die antenne
  • omhoog met die antenne

Vandaar dat de turbowifi-antenne en de gsm-antenne voor de mifi-router buiten de camper staan, bovenop een telescopische stok van vijf meter.
Google op 'telescoop stok' en/of 'telescoop steel'. Je vind die stelen o.a. in de schoonmaak branche, ga eens kijken bij Blokker.

Tot nu toe was die telescopische stok met een paar postelastieken aan de buitenspiegel vast gemaakt. Onbevredigend, want wiebelig en neiging tot omvallen. Dat moet dus anders.

De oplossing werd gevonden in zuignappen. Makkelijk en snel vast en los te maken. Aan een enkele zuignap kun je zo'n telescopische steel lastig vastmaken. Vandaar dat is gekozen voor een handvat met twee zuignappen zoals o.a. bij glaszetters gebruikt wordt. Dat handvat zit op de buitenkant van de camper en daaraan wordt de stok met post-elastieken vastgemaakt.
Zoals je ziet zitten die zuignappen op het glas van de zijdeur want glas is veel sterker dan de zijwand van een camper. Anders vervorm je misschien de zijwand.

Laatste wijziging: 21 mei 2016. Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina