home  →  spelvormen  →  putten klik hier om te printen

Putten   strokeplay (stableford)

Deze wedstrijd wordt meestal als 'extra' toegevoegd aan een andere 9 of 19 wedstrijd, maar kan ook apart worden gespeeld. Er dienen bij voorkeer niet teveel deelnemers te zijn want de greens worden wat meer belast. Speelt men dit spelletje op te veel holes dan wordt de oorspronkelijke wedstrijd te veel vertraagd. Voor een op zichzelf staande wedstrijd kan natuurlijk beter de oefengreen worden gebruikt.

Spelvorm.
Op een tevorem vast te stellen aantal greens moet, nadat de hole normaal is uitgespeeld, norgmaals worden geputt vanaf een tevoren vastgesteld punt op de green, of (te bepalen door de Commissie) vanaf het punt waarop men de oorspronkelijke green bereikte. In het laatste geval moet men die plek natuurlijk markeren. De totaalscore van de greens wordt apart genoteerd op de kaart.
Er kan een aparte prijs zijn voor de speler met het laagste aantal putts, maar het totaal van de (extra) putts kan ook worden opgeteld bij het totaal van de wedstrijd. In dat geval kan er dus een verrassende uitslag ontstaan!

Variatie.
- de extra putts dienen geblindoekt te worden gemaakt;
- op de oefengreen putt elke deelnemer drie holes achter elkaar.

Handicapverrekening: geen.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04 november 2009.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek