home  →  spelvormen  →  powerplay golf klik hier om te printen

Powerplay Golf   stableford

Een rondje Powerplay Play gaat altijd over negen holes en de spelvorm is (British) Stableford met volledige handicap verrekening. Op elke green staan twee vlaggen, eentje op een makkelijke plek (witte vlag) en eentje op een moeilijke plek (zwarte vlag, de Powerplay hole). Aan elke speler de keuze welke vlag hij/zij gebruikt op deze hole, met dien verstande dat hij 1) dat op de tee al moet aankondigen, en 2) de punten die hij maakt op de Powerplay hole worden dubbel geteld. Deelnemers moeten drie Powerplay holes spelen in de eerste acht holes. Op hole negen mogen de deelnemers kiezen (op de tee): opnieuw een Powerplay hole of niet. De Stableford punten op de Powerplay hole-negen worden gedubbeld, maar (!) een bogey of slechter leidt tot aftrek van drie punten.

Powerplay Golf werd voor het eerst gespeeld in maart 2007 op de Playgolf Northwick Park in London en werd bedacht door Peter McEvoy en David Piggins.

PowerPlay Golf speelt altijd lekker snel (!) want het is over negen holes en het geeft de gelegenheid tot risicovol spel. NB. de spelvorm is Stableford, dus als je geen punten meer kunt halen wordt de bal opgepakt.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11 april 2011.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek