Een auto meenemen op reis

Als je wat vaker in de winter en het voorjaar in zuid Spanje en zuid Portugal bent dan valt het op dat er camperaars zijn die een eigen auto bij zich hebben. In het begin vond ik dat behoorlijk overdreven, maar langzamerhand moet ik die mening bijstellen. Ook was ik onbekend met het het feit dat er heel veel camperaars echt 'overwinteren', d.w.z. op dezelfde plek staan van oktober t/m april. En als je zolang op dezelfde plek staat is het best wel handig een auto(tje) bij je te hebben.

Meenemen  Als je een daarvoor geschikt autotje hebt is er iets voor te zeggen om 'm mee te nemen. Wees dan wel voorbereid op het rijden met een combinatie van 10-11 meter lang waarbij achteruit-rijden vrijwel onmogelijk is. En onderweg naar het zuiden een geschikte camperplek vinden is een stuk lastiger dan zonder aanhanger.

Aanhangwagen / Triangel  Een aanhangwagen ligt het meest voor de hand, zie je ook verreweg het meest. Maar er is ook een triangel. Ziet er gebruiksvriendelijk uit en je hebt geen aanhangwagen nodig. Maar er is een groot nadeel. Lees de mening van de NKC en de ANWB. Conclusie: een auto slepen met een triangel is in de USA, Groot-Brittanië en Nederland wel toegestaan, maar niet toegestaan (voor privé vervoer) in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Huren ter plaatse is een goede mogelijkheid. Je maakt alleen kosten op het moment dat het jou uitkomt. En je hoeft niet te investeren in een auto(tje) en aanhangwagen. Info uit de Algarve in maart 2019: een basale Clio huren voor 14 dagen met alle verzekeringen, dus 0 eigen risico: €8,= per dag.
Huren - creditcard. Bij sommige creditcards, o.m. Visa Goldcard, is het onnodig om extra te betalen voor de afkoop van het eigen risico. De creditcard doet dat tot een bedrag van € 1.500.

Laatste wijziging: 14 maart 2019. Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina